Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το MSc «Άνθρωπος και Νερό» μετασχηματίστηκε και αναβαθμίστηκε !!!

Έχει πλέον καινούργιο όνομα «Νερό, Βιόσφαιρα και Κλιματική Αλλαγή» και υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Για πληροφορίες και αιτήσεις για την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2021 – 2022 επισκεφτείτε το site:

https://wbcc.geol.uoa.gr/

και στο τηλέφωνο 6937363404 κ. Παπάντσιου Όλγα

 

Το νερό είναι ένας φυσικός πόρος που σε παγκόσμιο επίπεδο είναι άρρηκτα δεμένος με την ίδια την παρουσία του ανθρώπου επί της γης, από την πρωτοεμφάνιση του στον πλανήτη. Δεν είναι όμως ανανεώσιμος αλλά ανακυκλώσιμος πόρος ,που σημαίνει ότι στο κλειστό σύστημα πλανήτης Γη – Ατμόσφαιρα, η ποσότητα νερού και άρα και τα αποθέματα του παραμένουν τα ίδια, αενάως. Συνεπώς από τη στιγμή που δεν μπορούν αυτά να αυξηθούν, θα πρέπει ο άνθρωπος να επινοεί συνεχώς τρόπους, μεθόδους και πρακτικές, ώστε να βελτιώνει τη διαχείριση των υπαρχόντων.

H Έδρα UNESCO Con-E-Ect που εδρεύει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών στη Δράμα προσφέρει ένα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο « Άνθρωπος & Νερό», με την υποστήριξη της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, επιχειρώντας την πλέον ολοκληρωμένη προσέγγιση του φυσικού πόρου «Νερό» εξετάζοντας το, αναλύοντας το και προσφέροντας εκπαιδευτικές γνώσεις σχετικές με αυτό με Βιολογικό, Χημικό, Μηχανικό, Οικονομικό, Ιστορικό και Νομικό Υπόβαθρο. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός του έγκειται στο γεγονός ότι στο ακαδημαϊκό του πρόγραμμα, περιλαμβάνει δύο παράλληλες κατευθύνσεις στις οποίες εξετάζεται:

  • Το νερό σε συνθήκες έλλειψης
  • Το νερό σε συνθήκες περίσσειας

κάτι που το καθιστά μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο. To Πρόγραμμα αυτό προσφέρεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και στην Αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενο σε φοιτητές ξένων χωρών.

Αντικείμενο λοιπόν του παρόντος μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων σχετικών με την αλληλεπίδραση ανθρώπου και νερού από οικολογικής, τεχνικής, πολιτικοοικονομικής και βϊοιατρικής σκοπιάς. Επιπρόσθετο αντικείμενο, είναι η διεξαγωγή έρευνας σχετικής με τις προαναφερθείσες αλληλεπιδράσεις.

 

Διάρκεια 3 εξάμηνα

90 ECTS

Κόστος 2500€